My Axes.

Klik voor meer info.

Acoustic:

Merk: Fender.

Model: Montara.

Beschrijving: Mooi gegolfd boven blad, parelmoer on leg, voorversterker, cut-away.

Geschiedenis: Een tijd geleden was ik opzoek naar een goede akoestische gitaar die versterkt kon worden. Ik ben geen echte akoestische gitarist, dus werd het deze zeer mooie en goed bespeelbare Fender, naar mijn mening een heel goede podium gitaar.

 

 

 

Slide gitaar:

Merk: Symphony.

Model: Oude stijl '30 .

Beschrijving: Oude gitaar copy van de hele oude akoestische gitaren, Sunburst.

Geschiedenis: Deze gitaar was eigendom van een leerling van mij, deze had echter een zeer mooie Landola gekregen, waardoor dit prachtstuk stond te vergammelen. Ik heb dan ook enkele malen laten horen dat ik dit een zeer mooie gitaar vond, hij had nog een stemapparaat en een draagband nodig en hij vroeg mij of ik hem dat kon bezorgen, hij had thuis nog wel iets dat mij aanstond.

 

 

Mini Strat:

Merk: FireFox.

Model: Copy Strat 3/4 size.

Beschrijving: Een 3/4 size electrische gitaar.

Hardware: 3 single coils, volume en tone-regelaars en een 5-weg schakelaar.

Geschiedenis: Een tijd geleden deed ik verkoop van gitaren voor een groothandel, dit was een van de modellen die er verkocht werden. Hij was goed dus wilde ik er één voor mijn zoon, hij was toen 9 jaar.

 

 

 

Ruige gitaar:

Merk: Sheffield.

Model: Copy strat.

Beschrijving: Een zeer goede Stratocaster copy, met een massief houten body, de advies prijs was ongeveer 200 €. Twee van de orginele single-coils heb ik verwisseld door humbuckers.

Hardware: 2 humbuckers van Seymour Duncan (cool-rail en hot-rail) en 1 single-coil, 1 volume en 2 tone-regelaars en een 5 weg schakelaar.

Geschiedenis: Ook deze was een van de modellen die ik verkocht, ik betaalde: 75 €, de elementen waren 150 €. Door deze professionele elementen, heeft de gitaar in het hals element een diepe Jazz sound, het brug element rockt stevig. Het is zelfs zo, dat het brug element op mijn Fender Champ zelfs niet eens clean klinkt.

Klik voor meer info.

True Blueser:

Merk: Fender.

Model: Custom Shop Classic Stratocaster.

Beschrijving: Hand gemaakte Strat met esdoorn toest, Parelmoer Slagplaat, kleur is een soort metalic lak, verandert van kleur naar gelang licht inval..

Hardware: 3 single coils, Texas Specials, 1 volume en 2 tone-regelaars en een 5-weg schakelaar.

Geschiedenis: Dit prachtstuk zag ik voor het eerst in Leopoldsburg, achter glas en vroeg of ik ze even mocht vast houden. Heb daarna de Steve Vai gitaar ingeruild voor 1.050 € en er nog 425 € opgelegd, advies prijs was 2425 €, ik was direct akkoord. Er was wel wat werk aan, ze was zeker 3 jaar niet bespeeld. Dus heb ik ze bij een gitaarbouwer een paar keer laten afstellen. Dit omdat het hout werkt en steeds weer terug neigt naar de oorspronkelike stand.
Op dit moment heb ik er een setje 012 op liggen en heb ze een halve toon lager gestemd. Zodat het geluid van deze gitaar héél dicht in de buurt ligt van één van mijn favorieten.