My Old Axes.

1ste Gitaar:

Merk: Onbekend.

Model: Staal snarige folk gitaar.

Beschrijving: Sunburst gitaar ongeveer zoals deze, maar dan minder mooi.

Geschiedenis: Ik was pas begonnen met leren spelen, op een geleende gitaar, deze gitaar werd me aangeboden in ruil voor een bromfiets. Wat ik niet wist, was dat hij al meerdere jaren bij iemand in de kelder had gestaan, waardoor de gitaar onmogelijk bespeelbaar was, het hout was vochtig en de actie van de hals te groot. Toen ik de gitaar wou terug geven, was dat ook weer niet nodig...

 

Klik voor meer info

Blueser:

Merk: Aria Pro II.

Model: Copy ES336.

Beschrijving: Semi accoustic gitaar, met kleine zwarte zwevende slagplaat, veel gebruikt door Blues-gitaristen.

Hardware: 2 classic humbuckers, 2 volume en tone-regelaars en een 3-weg schakelaar, vaste tune-o-matic brug.

Geschiedenis: Dit was die gitaar die ik leende van mijn eerste leraar, die had direct door dat deze gitaar beter voor mij was en verkocht deze aan mij voor een prikje.

 

 

Rocker:

Merk: Onbekend.

Model: Copy SG (Angus Young AC/DC).

Beschrijving: Ruige rock gitaar, hier afgebeeld is de orginele, mijn had humbuckers, mooi cherry rood, zwarte slagplaat.

Hardware: 2 classic humbuckers, 2 volume en tone-regelaars en een 3-weg schakelaar, mijn exemplaar had een bigsby.

Geschiedenis: Met deze gitaar heb ik me goed laten beetnemen. In het totaal heb ik 2 van deze namaak gitaren gehad, de tweede had ik ontdekt in Overpelt, de eigenaar vertelde me: "Dit is een oude Gibson SG van 1970, alleen de hals werd vervangen, daarom mag hij goed koop weg." Ik heb er dan ook nog nieuwe elementen op laten zetten van het merk Shaller, bij het monteren, had de technieker echter de elementen verbrand, dit was een dure grap. Hint: ga altijd naar een gitaarbouwer als je niet zeker bent van je zelf.

 

Klik voor meer info

1ste Strat:

Merk: Squier by Fender.

Model: Bullet Stratocaster '78.

Beschrijving: De perfecte Stratocaster copy, door de meesters van Fender zelf, dit was een van de eerste Squiers, waarvan de productie was stopgezet vanwege de hoge kwaliteit. Deze gitaar zou nu bij een liefhebber vlot 250 € opgebrengen.

Hardware: 3 single-coils, 1 volume en 2 tone-regelaars en een 5 weg schakelaar.

Geschiedenis: Heel toevallig kunnen kopen van iemand die stopte spelen. Weer kwijt gespeeld toen ik een zanginstallatie kocht en een van de band leden kon zijn bijdrage niet opbrengen.

Klik voor meer info

Ultieme rocker:

Merk: Ibanez.

Model: Steve Vai Flower Patern.

Beschrijving: Echt de ultieme rockgitaar, ontworpen voor Steve Vai himself. Mooi afgewerkt met de Tree of Live inleg in de toets.

Hardware: 2 Humbuckers en 1 single coil. Een zwevende brug tremelo, waarmee je van die duikvluchten kunt maken, zoals Steve Vai, volume en tone-regelaar en een 5-weg schakelaar.

Geschiedenis: Op dat moment had ik les van Rob Jeurissen (sessie muzikant: Won Ton Ton, Leopold 3, Wendy Van Wanten, the Daltons) hij bood mij deze gitaar aan voor 36.000 Bfr (± 892 €). In mijn eerste bandje heeft een lid, ja ook die geen geld had voor die zang installatie, hem laten vallen, waardoor de lak gebarsten was aan de onder zijde. Met deze gitaar heb ik veel plezier beleeft, maar door gebrek aan geld en mijn liefde voor de Blues heb ik hem moeten inruilen, wel voor meer geld als ik ervoor betaalde.